Så skriver du den perfekta inbjudan till födelsedagskalas och födelsedagsmiddag

Att fira födelsedagar är en tradition som vi alla värdesätter och älskar.

Att skapa den perfekta inbjudan till födelsedagskalas eller födelsedagsmiddag är därför viktigt för att skapa spänning och förväntan inför den stora dagen.

I den här bloggposten ger vi dig tips och råd om hur du skriver en födelsedagsinbjudan, när du ska skicka ut den, samt inspiration till texter och roliga idéer som gör din inbjudan unik och minnesvärd.

Hur skriver man en födelsedagsinbjudan?

 1. Börja med det grundläggande: Inkludera viktig information såsom datum, tid och plats för födelsedagsfirandet. Det är också bra att ange om det är ett födelsedagskalas för barn eller en födelsedagsmiddag för vuxna.
 2. Använd en personlig och hjärtlig ton: Skriv inbjudan på ett sätt som känns personligt och varmt, så att mottagaren känner sig välkommen och speciell.
 3. Inkludera RSVP-information: Det är viktigt att inkludera information om hur gästerna kan svara på inbjudan, antingen via e-post, telefon eller sms.

Inbjudan födelsedagskalas: Exempel på text

“Hurra! [Namn] fyller år och vi vill fira med ett stort kalas! Kom och joina oss för en dag fylld av lek, skratt och tårta den [datum] kl. [tid] på [adress]. Vi hoppas att du kan komma! Vänligen svara senast den [sista svarsdag] till [kontaktinformation].”

“Kära [Namn], vi bjuder in dig till ett festligt kalas för att fira [Födelsedagsbarnets namn]s födelsedag! Tillsammans ska vi skapa oförglömliga minnen den [datum] kl. [tid] på [adress]. Svara gärna senast den [sista svarsdag] till [kontaktinformation]. Ser fram emot att fira tillsammans!”

“Följ med på [Födelsedagsbarnets namn]s födelsedagsäventyr! Vi bjuder in dig till en dag full av skoj och överraskningar den [datum] kl. [tid] på [adress]. Glöm inte att anmäla dig senast den [sista svarsdag] genom att kontakta [kontaktinformation]. Låt äventyret börja!”

“Tjohej! [Födelsedagsbarnets namn] fyller år och vi bjuder in dig till ett kalas fyllt med glädje, skratt och godsaker! Kom och fira tillsammans med oss den [datum] kl. [tid] på [adress]. Anmäl dig senast den [sista svarsdag] genom att kontakta [kontaktinformation]. Vi ses där!”

“Kära [Namn], vi vill fira [Födelsedagsbarnets namn]s födelsedag tillsammans med dig! Bjud in din bästa lekhumör och anslut till oss den [datum] kl. [tid] på [adress]. Var vänlig och bekräfta din närvaro senast den [sista svarsdag] genom att kontakta [kontaktinformation]. Vi ser fram emot att fira tillsammans!”

“Hipp hipp hurra! [Födelsedagsbarnets namn] fyller år och vi bjuder in dig till ett spännande födelsedagskalas. Var med oss för en dag av lek, tårta och överraskningar den [datum] kl. [tid] på [adress]. Anmäl dig senast den [sista svarsdag] till [kontaktinformation]. Låt oss skapa magiska minnen tillsammans!”

Inbjudan födelsedagsmiddag: exempel på text

“Vi vill fira [Namn]s födelsedag med en mysig middag och härligt sällskap. Du är varmt välkommen att delta den [datum] kl. [tid] på [adress]. Vi ser fram emot en kväll att minnas! Vänligen bekräfta din närvaro senast den [sista svarsdag] genom att kontakta [kontaktinformation].”

“Vi bjuder in dig till en oförglömlig födelsedagsmiddag för att fira [Namn]s speciella dag. Anslut dig till oss den [datum] kl. [tid] på [adress] för en kväll av god mat, dryck och sällskap. Vänligen bekräfta din närvaro senast den [sista svarsdag] genom att kontakta [kontaktinformation]. Välkommen!”

“Kära [Namn], vi vill fira [Födelsedagsbarnets namn]s födelsedag tillsammans med dig och en härlig middag. Kom och dela denna speciella kväll med oss den [datum] kl. [tid] på [adress]. Anmäl dig senast den [sista svarsdag] genom att kontakta [kontaktinformation]. Ser fram emot en oförglömlig kväll tillsammans!”

“Låt oss höja våra glas och fira [Födelsedagsbarnets namn]s födelsedag! Vi inbjuder dig till en förtrollande födelsedagsmiddag den [datum] kl. [tid] på [adress]. Vänligen anmäl dig senast den [sista svarsdag] genom att kontakta [kontaktinformation]. Vi ser fram emot att dela denna speciella kväll tillsammans!”

“Fira [Födelsedagsbarnets namn]s födelsedag med en middag att minnas! Vi bjuder in dig till en kväll fylld av god mat, skratt och trevligt sällskap den [datum] kl. [tid] på [adress]. Vänligen bekräfta din närvaro senast den [sista svarsdag] genom att kontakta [kontaktinformation]. Låt oss göra denna kväll extra speciell!”

“Kom och fira [Födelsedagsbarnets namn]s födelsedag med en elegant middag! Vi bjuder in dig till en kväll full av överraskningar och glädje den [datum] kl. [tid] på [adress]. Var vänlig och svara senast den [sista svarsdag] till [kontaktinformation]. Vi ser fram emot att skapa minnen som varar för alltid!”

Inbjudan: hur långt innan?

För att ge dina gäster tillräckligt med tid att planera och förbereda sig, rekommenderas det att skicka ut inbjudningar till födelsedagskalas cirka 3-4 veckor innan evenemanget. För födelsedagsmiddagar kan du skicka ut inbjudan 2-3 veckor i förväg.

Födelsedag inbjudan sms och mall

Om du föredrar att skicka en inbjudan via sms eller letar efter en mall att använda, här är några exempel:

SMS-inbjudan: “Hej [Namn]! [Födelsedagsbarnets namn] fyller år och vi vill fira med dig! Kom till [adress] den [datum] kl. [tid] för en oförglömlig födelsedagsfest. Svara gärna till [kontaktinformation] senast [sista svarsdag]. Vi ses där!”

Mall för inbjudan:

Att skapa en snygg och informativ inbjudan till ditt födelsedagsfirande är en viktig del av planeringen. En välstrukturerad inbjudan hjälper gästerna att få all nödvändig information om evenemanget och förstå vad som förväntas av dem. Här presenterar vi en enkel och tydlig mall för att skapa en inbjudan som passar både födelsedagskalas och födelsedagsmiddagar. Följ denna mall och anpassa den efter dina egna behov för att skapa den perfekta inbjudan:

Mall för inbjudan:

[Födelsedagsfirande typ (kalas/middag)]
Datum: [datum]
Tid: [tid] Plats: [adress]
RSVP: [sista svarsdag] till [kontaktinformation]
Eventuellt tema: [tema, om det finns något]”

Rolig födelsedag inbjudan och roliga idéer

För att göra din födelsedagsinbjudan ännu mer minnesvärd, kan du inkludera något roligt eller annorlunda. Här är några idéer:

 1. Skapa en rimmande inbjudan: Skriv en inbjudande text som rimmar för att göra den rolig och underhållande, t.ex. “Snart är det dags för kalas, så gör dig redo att skutta på tå! [Namn] fyller år, och vi vill att du är där!”
 2. Inkludera en rolig bild eller karikatyr: Om du skickar ut en digital eller tryckt inbjudan, överväg att inkludera en rolig bild eller karikatyr av födelsedagsbarnet för att sätta tonen för festen.
 3. Skapa en gåta eller rebus: Utmana dina gäster med en liten gåta eller rebus som leder till information om festen, så att de får tänka lite extra innan de får reda på detaljerna.
 4. Temainbjudan: Om födelsedagsfesten har ett speciellt tema, kan du skapa en inbjudan som speglar temat. Till exempel, om det är en maskerad, kan du inkludera en bild av en mask och skriva inbjudan i en mystisk stil.
 5. Ordvitsar: Använd ordvitsar eller ordlekar relaterade till födelsedagar i din inbjudan. Det kan vara något i stil med: “Vi bjuder in dig att vara en del av vår ‘åldersblandade’ skara när vi firar [Namn]s födelsedag!”.
 6. Tidskapsel: Be gästerna ta med sig något litet att lägga i en tidskapsel under födelsedagsfesten. Skriv i inbjudan att de ska ta med sig något som representerar deras relation till födelsedagsbarnet eller året som gått.
 7. Personlig gåva: Be gästerna att skriva ner sitt bästa minne med födelsedagsbarnet på en lapp och ta med den till festen. Inbjudan kan inkludera en förklaring om att dessa minnen kommer att samlas in och ges som en gåva till födelsedagsbarnet under festen.
 8. Skattjakt: I inbjudan kan du inkludera en ledtråd till en skattjakt som börjar vid festen. Gästerna får sedan lösa gåtor och hitta ledtrådar under evenemanget för att hitta en “skatt” som är kopplad till födelsedagsbarnet eller festens tema.
 9. Födelsedagsönskningar: Be gästerna att skicka en födelsedagsönskan tillsammans med sitt RSVP-svar. Dessa önskningar kan sedan användas för att skapa en minnesbok eller en vägg med önskningar som visas upp under festen.
 10. Filmtema: Om födelsedagsbarnet är en filmälskare, kan du göra inbjudan som en filmtrailer eller en filmaffisch. Skriv texten som en spännande förhandsvisning av vad som komma skall under födelsedagsfesten.

Att skapa den perfekta inbjudan till födelsedagskalas och födelsedagsmiddag behöver inte vara svårt. Genom att inkludera all nödvändig information, använda en personlig ton och kanske till och med lägga till något roligt eller annorlunda, kommer din inbjudan att bli en hit. Kom ihåg att skicka ut den i god tid och att inkludera tydliga instruktioner för hur gästerna kan svara på inbjudan. Med dessa tips kommer ditt födelsedagsfirande garanterat att bli en succé!

Kolla också: 
Flera citat

Du kan också kontakta och gilla oss på Facebook.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *